BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

saya tak berharap anda follow saya, tapi saya harap anda dapat sesuatu melalui blog saya...

Pages

Monday, January 31, 2011

yakin dengan diri sendiri

     sambil jejalan blog orang, teruja sungguh tengok hasil blog diorang.. amazing.. terdetik dalam hati..'subhanallah,cantiknya..'..'bestnya cra penyampaian dia'..'macam manela dia bleh terpikir sampai camtu skali'..'betul2'...'setuju!'..'dia pakai softwre ape erk?'..macam2 la yang kluar.. entah ape tah lagi.. teruja tgok hasil2 lukisan shabat2 maya, dalam hati teringin nak jadi camtu. aku ne, al-maklumlah, jiwa seni. suka sangat kat segala jenis art.. tak boleh tgok orang buat art cantek2.. geram, jeles.. huhu.. kekadang, rasa cam nk jdi cm 'dia'(mereka yg pkar seni)..bleh la jugk melukis, mengarang ne,..tapi tkla sepakar mereka yg aku teruja.. skadar hobi.. hurm, terpikir jugak, ada ke, org yang pndai seni tpi tk kreatif? seni ne, perlu kepda pemikiran kreatif ke? kalau takda, tak bleh jadi pelukiis ke? runsing sungguh aku memikirkan. dari kecik lagi aku bercita2 nak jadi pelukis. ada masa dpan ke? sapa kata xda? of coursela ada.. sukati je ckap xda.. hurm.. spe kata x kreatif xley jdi plukis? bley pa..tpi skrg, orang dah maju. macam2 seni kita bley buat mggunakan satu je sftwre.. lengkap sgalanya. tpi kne ada kmahiran pkai alat la.. ada satu sebab kuat mengapa aku suka sangat ngan seni, wlupun lukisanku bruk. knpa? sebab cikgu aku cakap, dalam seni xda yang salah. klu bruk skalipun, itu adalah seni. seni ni ada mcm2. 

 air terjun yg xbrapa nak jadi..
 
 belajar ngan pc. ghani,plukis..siap dapat tndatangan lgi..

 inilah hasilnya...dengan bantuan pc.ghani..ntah jadi ke tak..

      SENI...ada yang kita tak fahami maksudnya, hanya plukis  yg lkis tu je tw apa mksdnya. ada plukis yang jdikan orang lidi dalm plbagai ragam. plek2 la. orang lidi pun bleh jdi seni. tmbah cat bruk2 sket cm contengn kat tpi org lidi tu, dah bleh jual beribu2 ringgit. spe kata mlukis xda msa dpan?? katakan padaku.. aku lebih suka melukis secara manual. pegang berus secara real. cat comot kat tangan. best woo.. hurm ,tpi dah lama tinggal. tpi, kalau ada masa cuti, ayah plak bagi hrpan tuk mukis, ape gi.. abes rumah dah jadi tadika. padahal bruk je. alhamdulillah ayah tak marah.. huhu.. 
inilah yang berlaku..rumahku,tadikaku..

macam2 aneka ada..

cantek...tpi ini bukan aku yg buat..

      apa yang nak saya cakap kat sini sebenarnya ialah, jadilah diri sendiri, tak payah jadi orang lain. be your self.. memang kekadang dalam hati teringin gak jadi macam plukis2 yang terkenal..tapi,erm,..lebih baik yakin pada bakat sendiri. yakin pada diri sendiri.ckap pasal be your self, teringat teman2 sekuliah yang bermacam2 ragam. ada yang nak jumpa bakal mertua, nak pakai tudung labuh, takut pak and mak mertua tak berkenanla. hellooo... lbeh baik jadi diri sendri. kalau pak and mak mertua tu berkenan sebab bertudung labuh(solehah). takkan kekal lamanya. lbih baik tunjukkan dri yang sebenar. biar pak and mak mertua sayang dan suka sebab kita adalah kita. tapi,kadang2, kalau hipokrit sekali sekala bleh jdi baik sungguh. tak cya? cubala..

0 ulasan: